Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Vánoční trhy mezi vrcholky italských Dolomit

Vánoční trhy mezi vrcholky italských Dolomit
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Předvánoční čas by měl být pro každého hlavně ve znamení pohody. A kde jinde tu pravou vánoční pohodu a náladu načerpat, než na vánočních trzích. Předvánoční trhy najdete téměř na každém rohu, nicméně pokud Vás navíc obklopují zasněžené vrcholky třítisícových vrcholů uprostřed Dolomit, je ta pravá horská vánoční atmosféra ještě působivější. Pojeďte za vánočními trhy do Jižního Tyrolska.

Jihotyrolské vánoční trhy začínají již 25. listopadu a potrvají až do 6. ledna. Pouze v hlavním městě Bolzanu skončí už 23. prosince. Celkem v pěti největších městech Jižního Tyrolska (Bozen/Bolzano, Meran/Merano, Brixen/Bressanone, Sterzing/Vipiteno a Bruneck/Brunico) můžete již od pátečního večera ochutnat originální vánoční dobroty, zahřát se svařeným vínem a načerpat klidnou atmosféru Vánoc. V každém z měst budou k dostání vlastní jedinečné perníky ztvárňující symboly daného města: Bozen = anděl, Meran = zvon, Brixen = ovce, Sterzing = věž a Bruneck = hvězda.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na všech pěti vánočních trzích můžete každý víkend a o svátcích obdivovat umění místních pekařů při pečení chleba podle originálních jihotyrolských receptů. Na trzích samozřejmě zakoupíte další originální produkty, jako jsou ručně vyřezávané dřevěné sošky, vánoční ozdoby či výrobky ze skla a keramiky. K ochutnání Vás jistě nalákají typické jihotyrolské lahůdky, jako jsou špek, jablka, sýry, med, grappa či víno. Na žádném trhu nesmí chybět ani sladkosti jako jsou štrúdl, vánočka, vánoční cukroví, koblihy či jablečné koláče. Typickou jihotyrolskou vánoční pochutinou je Zelten – ovocný chléb s kandovaným ovocem.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jižní Tyrolsko nabízí nejlepší práci v Dolomitech

Jižní Tyrolsko připravilo pro své příznivce novou zimní soutěž – konkurz na testovače horských chat. Zúčastnit se jí může každý fanoušek naší stránky www.facebook.com/jiznityrolsko, který na ní nahraje své originální video či fotografii a připojí komentář se svou motivací.  Všechny přihlášky budou zveřejněny na stránce Jižního Tyrolska a její návštěvníci budou následně hlasovat, který příspěvek je nejvíce zaujal. Soutěž trvá do 31. prosince 2011. Porota tvořená zástupci Südtirol Marketing následně vybere vítěze, který stráví nezapomenutelný únorový týden uprostřed jihotyrolských hor.

Vánoční aplikace pro iPhone se soutěží

Také letos je pro Vás připravena nová verze oblíbené vánoční aplikace pro Iphone a další chytré mobilní telefony. Po stažení aplikace budete informováni o všem, co se během Vánoc v Jižním Tyrolsku děje. Aplikace je dostupná v anglickém, německém a italském jazyce na webu www.suedtirol.info/vanoce. Mimo to se prostřednictvím této aplikace můžete od 25. listopadu do 24. prosince zúčastnit soutěže o koš jihotyrolských produktů.

Prozkoumejte Vánoční trhy a další atrakce Jižního Tyrolska - jednoduše a bez starostí

Museumobil Card je speciální karta, s jejíž pomocí budete mít volný vstup do všech muzeí v regionu a k tomu navíc neomezené cestování hromadnou dopravou. Třídenní karta stojí 20 Eur pro dospělé a 10 Eur pro děti od 6 do 14 let (děti do 6 let ji dostanou zdarma). Kartu můžete zakoupit v místech prodeje lístků hromadné dopravy a ve všech turistických kancelářích. Další informace naleznete na www.mobilcard.info.

Návštěvu vánočních trhů můžete spojit s lyžováním. Lyžařská sezona v italských Dolomitech začíná již 26. listopadu. Ve vysokohorských střediscích Schnalstal/Val Senales a Sulden/Solda je již lyžařská sezóna v plném proudu.