Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Tři místa v okolí Brněnské přehrady, která musíte vidět

Tři místa v okolí Brněnské přehrady, která musíte vidět
zdroj: tisková zpráva

Okolí Brněnské přehrady je oblíbeným a vyhledávaným místem pro dlouhé procházky a relaxaci. Láká především krásnou přírodou, rozsáhlými lesy, klidným prostředím či možností vodních sportů nebo cykloturistiky. Tento článek Vás zavede na tři místa, která zde máte možnost navštívit.

Hrad Veveří

Hrad Veveří je dominantou Brněnské přehrady. Jeho areál patří k nejstarším a nejrozsáhlejším v celé České republice. Návštěvník má možnost zhlédnout expozice, které mapují probíhající rekonstrukci či historii hradu a přehrady. Jeden z nejkrásnějších pohledů na něj máte možnost zažít, vypravíte-li se jednou z výletních lodí, které Brněnskou přehradu křižují.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Zoologická zahrada

ZOO rozpínající se přes Mniší horu je jedním z nejvyhledávanějších cílů návštěvníků. Je domovem osmi set zvířat, chlubí se chovem ledních medvědů, expozicí Tygří skála či stálou akvarijní výstavou. ZOO nabízí zlevněné vstupné pro studenty. Platí tak 70 korun.

Veverská Bítýška

Městečko ležící v samém počátku vzedmutí Brněnské přehrady je často konečnou zastávkou výletníků lodí nebo ještě častěji odpočinkovou zastávkou cykloturistů a to především díky solidnímu výběru hospod a restaurací. Mimo to nabízí turisticky atraktivní Přírodní park Údolí Bílého potoka, kostel sv. Jakuba nebo Jarošův mlýn, kde máte příležitost se blíže seznámit s mlynářským řemeslem.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Více naleznete na StudentPoint.cz.