Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Segway - klasická procházka netradičním způsobem

Segway - klasická procházka netradičním způsobem
Segway, Praha | zdroj: Profimedia

Přes vouchery se v současnosti dá koupit ledaco. Moje maminka nám takhle s bráchou objednala zážitek – hodinovou projížďku Prahou na Segway!

Segway je jedinečné elektrické zařízení, které udržuje samostatně rovnováhu, funguje v každém terénu a snadno se ovládá. Jízda na Segway je intuitivní a zvládnout ji, je otázkou maximálně několika minut. Stačí nastoupit, přenést váhu na přední část chodidel, nebo se jen předklonit a podle síly nebo sklonu jede Segway požadovanou rychlostí. Směr je úplně jednoduchý – stačí se jen držet madla a točit s ním.

Projížďka

Ačkoli jsme s bráškou rození Pražáci, tenhle zážitek se s žádnou dosavadní procházkou nevyrovná. Techniku jízdy jsme zvládli během dvou minut. Skutečně na tom není nic složitého, zvládne to každý, kdo udrží rovnováhu.

Okořeňte si procházku přes Vltavu projížďkou na Segwayi.
Okořeňte si procházku přes Vltavu projížďkou na Segwayi.

Vyjížděli jsme společně s instruktorem - průvodcem ze Staroměstského náměstí a rozhodli se vydat na Letnou. Všudypřítomní vykulení turisté se nám pletli pod koly, ale jejich zájem byl svým způsobem příjemný. S rychlostí jsme to nijak nepřeháněli, ale zvládli jsme si povídat a přitom „drandit“ vstříc kyvadlu. První překážkou bylo pár schodů, před kterými jsme museli slézt z našich dvoukolových miláčků a do schodů jim pomoct. Dále už to nebyl žádný problém. Sjíždění ze schodů dolů bylo zprvu nebezpečím pro zuby, ale náš zkušený instruktor nám pomohl a stala se z toho větší zábava než ježdění po rovině.

Nakonec nám vyjížďka trvala 80 minut a po celou cestu jsem se nepřestávala smát. Ať už historkám instruktora, zvědavým psům a dětem, překvapeným turistům – se kterými jsme se dvakrát dokonce fotili!

Po zaparkování ve startovní a zároveň i cílové stanici nás teprve trochu začaly bolet nohy, ale kdybychom šly stejnou cestu pěšky nejen, že by nám to trvalo celé dopoledne, ale museli bychom skončit někde na masáži chodidel. Takže na škále zážitků od jedné do deseti je to rozhodně minimálně devět!

Kam na Segway?

Po Praze funguje spousta půjčoven Segway, dá se říct, že jsou téměř na každém kroku – nebo alespoň v centru. Ceny se potom pohybují kolem 400 Kč za 30 minut na osobu, při větším počtu osob jde samozřejmě cena na osobu dolů. Takže jestli si budete chtít procházky Prahou okořenit nebo začít novou věc, neváhejte a nasedněte na Segway!

AUTOR: Jana Zbořilová

Obrázek zdroj: Redakce

Zdroje: