Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Rakouské Alpy, lyžování a mnohem více

Rakouské Alpy, lyžování a mnohem více
Lyžování v Hochzillertalu | zdroj: Redakce

Stačí skočit do auta a za pár hodin jste v lůně zasněžené alpské přírody. Ať už si vyberete lyžování na ledovcích, kilometry sjezdovek v propojených sportovních areálech či tichá malebná střediska s romantickou atmosférou dávných časů, budete nadšeni.  

Rakousko nabízí 22.000 kilometrů sjezdovek. Nejvýše položená zimní střediska se nacházejí v nadmořských výškách nad 3.000 m. Mezi nimi je i osm nádherných ledovcových oblastí, kde se dá lyžovat prakticky po celý rok. Na zimní dovolené u našich jižních sousedů objevíte lyžařské areály tak rozlehlé, že je za celý den nezvládnete projet.

Vyzkoušíte si snowparky a veřejně přístupné slalomové tratě. Poznáte malá rodinná centra, kde se vaše děti naučí prvním obloučkům v nejkvalitnějších lyžařských školách, často nesoucích jména bývalých věhlasných závodníků.

Půjčovny lyží a lyžařské servisy přímo na sjezdovkách vám dovolí otestovat poslední modely lyží či snowboardů. Sněhu je vždycky dost, protože zimní střediska po celé zemi jsou vybavena moderním zasněžovacím zařízením.

Nových rychlých vleků a lanovek je tolik, že se návštěvníci okamžitě rozptýlí po celém areálu, aniž by museli kdekoliv čekat. Spojení mezi jednotlivými obcemi zajišťují bezplatně skibusy.

Obrázek zdroj: Redakce

Rakouské dobroty

V tradičních horských chatách přímo u lyžařských tratí si můžete v kteroukoliv denní dobu dopřát příjemný odpočinek na prosluněné terase s výhledem na horské velikány. Po polévce s obrovským játrovým knedlíkem si budete pochutnávat na domácích specialitách, jako jsou sýrové noky, gröstl či sladký císařský trhanec. Své celodenní zážitky proberete s přáteli v tepajícím apres-ski baru u paty sjezdovek. A na závěr nezapomeňte na klasický jablečný či oblíbený místní tvarohový štrůdl a skleničku šnapsu s kompotovou hruštičkou.

Pohoda na slunne terase C Darko Todorovic -  Vorarlberg Tourismus zdroj: Redakce

Odpočinek s výhledem na moře hor

A to pořád ještě není všechno! Po aktivně prožitém dni na horách můžete svou dovolenou okořenit blahodárným uvolněním těla i ducha v relaxačních wellnesscentrech. Vydejte se do sauny a bazénů u útulného hotelu či do nejbližších termálních lázní. Při koupelích s výhledem na sjezdovky a krásné alpské scenerie brzy pochopíte, proč je Rakousko magnetem všech náročných lyžařů.

Zdroje: