Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Plavba po jezeře Garda v Trentinu – nejkrásnější zážitky na vlnách

Plavba po jezeře Garda v Trentinu – nejkrásnější zážitky na vlnách
zdroj: tisková zpráva

Existuje nespočet možností, jak objevovat jezero Garda. Ať už zvolíte jakýkoliv způsob, čekají na vás jedinečné výhledy, rozličné turistické a cyklistické trasy a poznávání skrytých koutů tohoto místa, které se vám navždy zapíše do paměti.

Jedním z nejlepších způsobů, jak můžete jezero Garda prozkoumávat, je plavba na člunu, trajekty, motorovou lodí či na katamaránech. Nabídka je velmi široká, od nejrychlejších plavidel, mezi něž patří moderně vybavené čluny, po pomalejší trajekty, které brázdí vody jezera Garda už po mnoho let. 

Plavba po jezeře Garda na palubě lodi

Vítr ve vlasech, šplouchání vln, poklidné přesouvání se z místa na místo, pozorování okolních břehů a majestátních hor tyčících se nad jezerem – tak by se dala charakterizovat plavba po jezeře Garda. Abyste si plavbu náležitě užili, vyhraďte si dostatek času a pak už jenom rozjímejte a užívejte si okolní krásu.

Pokud svou plavbu začnete v městečku Torbole nebo Riva del Garda, je možné navštívit města Malcesine, Limone, Torri del Benaco a dojet až do Sirmione.

Délka plavby se liší podle druhu plavidla. Vydáte-li se z Riva del Garda do Sirmione trajektem, cesta potrvá cca 4 hodiny. Pokud si zvolíte motorový člun, ušetříte zhruba hodinu a plavba tak bude trvat celkem 3 hodiny.

garda trentino zdroj: tisková zpráva

Flotila na jezeře Garda

Během dovolené je potřeba zvolnit tempo a najít si čas pro objevování okolní přírody ze zcela nového úhlu. Některá plavidla utvářejí historii plavby po jezeře Garda už po mnoho let, je to např. motorová loď Italia, která byla postavena v roce 1908 a zmodernizována v roce 1999.

Tato loď si i po přestavbě zachovala svou původní tvář a může se pochlubit původním zařízením. Budete mít tedy pocit, jako byste ocitli zpět v minulosti.

Kromě toho je na jezeře dostupné i velké množství dalších člunů a trajektů vhodných pro vaši plavbu. Vybrat si můžete jak historická plavidla menších rozměrů, tak ty nejmodernější s přepravou vozidel.

Jedinečnost zážitku umocní zapůjčení plavidla pro různé příležitosti a oslavy, jako je třeba svatba.

garda trentino zdroj: tisková zpráva

Plavba po jezeře na trajektech

Cestování po jezeře Garda na trajektu je jedním z nejpříjemnějších způsobů, jak poznat tuto oblast. Okolní scenérie, různé skryté kouty a duch této úžasné oblasti v okolí jezera Garda vás zcela pohltí a romantické zážitky zůstanou ve vaší mysli na dlouhou dobu.

Všechny informace o jízdních řádech a rezervaci lístků na trajekty dostanete na telefonu +39 (0464) 554444 nebo na internetových stránkách.

Zdroje:
turistika.cz