Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Měsíc jídla a vína v moravské metropoli! Ochutnávejte, co hrdlo ráčí

Měsíc jídla a vína v moravské metropoli! Ochutnávejte, co hrdlo ráčí
Víno | zdroj: ThinkStock

Až do 6. prosince můžete na území města Brna navštívit v rámci festivalu vína některou ze zapojených restaurací a pochutnat si na sklence skvělého moravského vína. Celá akce se jmenuje Víno z blízka a propojuje degustaci vín s gastronomií typickou pro jižní Moravu. Vydejte se do Brna!

Celkem 23 brněnských restaurací a vináren se zapojilo do tohoto vinařského svátku. Stačí si tedy vybrat ze seznamu zapojených míst, udělat si předem rezervaci na festivalové menu a vychutnat si posezení s dobrým vínem i jídlem. Neplatíte nic předem, až přímo na místě ve vybraném podniku. 

Od 7. prosince započne doprovodný program festivalu: "S vinnou skleničkou v ruce se vydejte na celodenní procház­ku vánočním Brnem a degustujte skvělá moravská vína přímo z rukou vinařů v restauracích, vinárnách a vinných sklepích pod historickým centrem města, které je s výrobou a skladováním vína spjaté už od středověku. Na dvou desítkách míst Vám 25 vinařů  nabídne více než 250 vzorků vín a festivalové restaurace a vinárny pro Vás připravují jídla a lahůdky s víny snoubené. Připraven je bohatý doprovodný program, který nabízí třeba komentované prohlídky roz­sáhlých historických vinných sklepů pod Hlinkami či speciální vinařské programy. Večer pak můžete posedět v některé z vináren při dobré muzice.  Užijte si a poznejte město pod Petrovem jinak – ve spojení s Víny z blízka!" lákají návštěvníky pořadatelé soutěže.

Pokud Vás festival i následný program zaujal, navštivte moravskou metropoli a doslova ochutnejte krásy jižní Moravy.

Zdroje: