Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 7°C Skoro zataženo

Maroko – dovolená za všechny prachy!

Maroko – dovolená za všechny prachy!
Rabat, Maroko | zdroj: Reuters

Lákají tě dálky, dobrodružství a netradiční kultury? Pak podnikni s kámoši supr čupr dovolenou do Maroka.

Vyšlápneš pár čtyřtisícovek, svezeš zadek na oslíku, zatančíš si s hady, popiješ čaj a poklábosíš s dobrosrdečnými domorodci. Co víc si jen můžeš přát?

Uvidíš, co jsi eště neviděl a zažiješ, co jsi eště nezažil!

Do Maroka se nejčastěji podnikají dovolené za orientální kulturou, obchodem, sultánskými městy, čistým mořem a klidnými plážemi. Dobrodruzi ale přišli na to, že Maroko ve svém nitru ukrývá ještě jiné krásy, a to parádní horolezecké a turistické cesty, neokoukanou přírodu a famózní horské vesnice, kde ještě nosí vodu ve džberu a večer svítí svíčkami.

Vylezeš-li na Sněžku, pak se hravě dostaneš i na nejvyšší vrchol Atlasu

Pohoří Atlas nabízí hned několik tří a čtyřtisícovek. Pokud už jsi za svůj život něco málo nachodil po horách, nebude pro tebe problém zdolat ani nejvyšší vrchol Atlasu – Jebel Toubkal (4 167 m n. m.). Terén není tak náročný jako například v podobných výškách Alpy. To moc lidí neví, a tak budeš doma za hrdinu! Bez problému se dá přespat v horských chatách, kde není třeba ani předchozí rezervace. Věcí si vezmi, kolik potřebuješ. Pokud je neuneseš, za nějaký ten peníz ti je odnesou oslíci.

Zkoukni marocký Hollywood

Jsi filmový nadšenec? Pak během své dovolené v Maroku nevynechej berberské město Ourzazate. Leží v poušti a jen těžko si člověk dokáže představit, že právě tady se nacházejí parádní filmová studia, kde se natočily i takové trháky jako Honba za klenotem Nilu s Michaelem Douglasem,Asterix a Obelix – Mise Kleopatra nebo Sex ve městě 2.

Vychutnej si lezení v soutěsce Todra

Todra je asi nejkrásnějším místem v celém Maroku. Ať už lezeš nebo ne, určitě bys tohle místo neměl vynechat. Skalní soutěska leží v půvabné zelené oáze a její dno zdobí klikatící se řeka. Horolezci si tu užijí hned několik lezeckých stezek různých náročností.

Zatanči si s hady v Marrákeši

V Maroku je taky veselo - na to přijdeš tehdy, strávíš-li část své dovolené v Marrákeši. Přes den si říkáš nic moc, ale večer město doslova ožije. Na každém kroku jsou nejrůznější stánky, jídlo, pití a taky otravní prodejci, se kterými musíš za každou cenu smlouvat. Nakonec tě určitě zaujmou tradiční vyvolávači hadů a dech beroucí ohnivá vystoupení.

Pokud nemáš partu kámošů, co by s tebou tuhle výpravu naplánovali či podnikli, můžeš využít služeb cestovních kanceláří. V tuhle chvíli najdeš spoustu zajímavých last minute zájezdů do Maroka, a tak si můžeš užít bezva prázdniny třeba hned!

Zdroje: