Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Léto pomalu končí. Nezapomněli jste na dovolenou?

Léto pomalu končí. Nezapomněli jste na dovolenou?
Dovolená v Řecku | zdroj: Greece Tours

Uvažujete-li o dovolené u moře v posezónním období, pak je skvělou volbou Řecko. Slunečno je tu až do října, rušná letoviska se zklidňují, moře je koncem léta krásně vyhřáté a pláže poloprázdné.

Také ceny zájezdů jsou příznivější, a to nejen v last minute nabídkách. Abyste ale nebyli zklamáni, nevybírejte jen podle lákavé ceny. Ptejte se na typ ubytování a stravování, délu pobytu, pojištění i vzdálenost od pláže.  Weby spolehlivých cestovek mají možnost prohlédnout si umístění hotelu na Google maps, popřípadě i odkazy na internetové stránky hotelů.

Tradičně je nejširší nabídka zájezdů na velké ostrovy jako je Rhodos nebo Kréta, kam směřují letadla z Prahy několikrát týdně a kde lze pořídit pobyty na 7,10 i 14 dní. Pro relaxaci jsou lákavé i další řecké ostrovy jako je Kos, Samos, Zakynthos nebo Santorini.

Tip pro vás

Pokud před leteckou přepravou dáváte přednost pohodlí vlastního vozu, můžete se vydat do Řecka autem. Jste-li zvyklí na cesty do Chorvatska, pak trasu do Řecka jistě zvládnete také. Do oblasti Olympské riviéry dojedete přes Maďarsko, Srbsko a Makedonii asi za 18 hodin. Určitě se to vyplatí. Nejen kvůli počasí, které je v Řecku sázkou na jistotu. Mile vás překvapí nejen široké písečné pláže, ale i ceny potravin a místních taveren. Vzhledem k tomu, že letenky do Řecka tvoří u levnějších zájezdů převážnou část ceny, strávíte dovolenou v Řecku skutečně výhodně.

V září pořídíte na last minute samostatné ubytování  už za 3.900 Kč za týdenní pronájem studia, kde mohou být ubytovány 2-3 osoby, apartmán pro 4-6 osob vyjde na 7.500 Kč. Studia i apartmány mají kuchyňské kouty, kde si můžete připravit snídaně, salát z místní čerstvé zeleniny nebo jednoduchý oběd či večeře. Vlastní stravování můžete kombinovat s nabídkou tradičních restaurací a pizzerií. Chcete-li si dovolenou užít bez vaření, lze si dokoupit polopenzi.

Vlastním autem můžete také podnikat výlety do blízkého okolí nebo za zajímavostmi jako jsou kláštery Meteora nebo Vergina.

Zdroje:
Redakce, Greece Tours