Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Dejte Rusku šanci aneb lyžařský víkend na Kavkazu

Dejte Rusku šanci aneb lyžařský víkend na Kavkazu
Cheget, Kavkaz | zdroj: kavkazskitur.com

Málo kdo to ví, ale v posledních letech počet zimních středisek v Rusku rapidně vzrostl. Nejenom kvůli tomu, že Rusko je svou tuhou zimou vyhlášené, ale i díky stále větší životní úrovni obyvatel.

Každý zná tu „nadávku“, kterou občas řeknou starší lidé, a to: „Je zima, jako v Rusku“. Ano, v Rusku je opravdu krutá a nelítostná zima, na kterou doplatili i největší vojenští stratégové všech dob.

Je pravda, že v posledních letech životní úroveň Rusů stále stoupá a přibývá také obyvatel, kteří se honosí tím, že mají pomyslný titul milionáře. Sice kvalita těchto středisek není nějak závratná, ale na druhou stranu lyžařský víkend zde vyjde na velmi pěkné peníze a jedná se také o netradiční dovolenou.

Díky sopečné činnosti je pohoří Kavkazu velmi zvrásněné, a proto všichni milovníci adrenalinového stylu alpského lyžování si přijdou na své.  Opravdu zde můžete dělat takřka psí kusy na lyžích, dle vašeho uvážení, ale připravte se na to, že horská služba zde není až tak kvalitní, jako například v Česku a mnoho úseků není zmapováno a ani není označeno, jestli se v daném úseku smí lyžovat, či nikoliv.

Kavkaz patří mezi nejkrásnější pohoří světa, což pochopíte ihned, jak sem přijedete. Pokud zde chcete strávit lyžařský víkend, pak neváhejte. Cena takového víkendu se pohybuje kolem dvaceti tisíc, což je velmi pěkná částka, protože v ČR zaplatíte za jeden víkend jedenáct až patnáct tisíc korun.

Dejte Rusku šanci! Uvidíte, že se jedná o lyžařskou velmoc, o které ještě hodně uslyšíme.

Zdroje:
Redakce, kavkazskitur.com