Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Občasný déšť

Berlín - město, které tepe rozmanitostí

Berlín - město, které tepe rozmanitostí
zdroj: tisková zpráva

Berlín přímo tepe rozmanitostí. Svůj den tu můžete strávit 100x jinak! Poznejte jedinečnou berlínskou architekturu, na kterou láká velké množství návštěvníků. Nenechte si ujít návštěvu Paláce v Charlottenburgu, Berliner Domu, unikátního mostu Oberbaumbrücke nebo Vítězného sloupu - Großer Stern. Prohlédněte si berlínské památky, které můžete navštívit.

Zajímavá místa, které byste při návštěvě Berlína neměli minout

Alexanderplatz - Berlínské náměstí, které je známo jako centrum bývalého Východního Berlína bylo pojmenováno dle ruského cara Alexandra I., původně sloužilo jako dobytčí trh, později jako místo pro přehlídky a výstavy. V současnosti náměstí dominuje známá televizní věž z doby NDR. Stavba z roku 1969 je s výškou 365 metrů nejvyšší stavbou v Berlíně. Na Alexanderplatz je toho k vidění mnohem více.

berlin tipy zdroj: tisková zpráva

© Martin Sládek / Turistika.cz

Říšský sněm (Reichstag) - Budova Říšského sněmu byla postavena roku 1894 jako sídlo parlamentu Německé říše - Reichstagu. V roce 1933 ji zapálili nacisté. Po sjednocení Německa a navrácení Spolkového sněmu do Berlína se budova opravila a byla jí přistavěna skleněná kupole, sloužící jako vyhlídka. Další informace o Říšském sněmu.

berlin tipy zdroj: tisková zpráva

© Stanislav Matějíček / Turistika.cz

Braniborská brána (Brandenburger Tor.) - Stojí v centru města na rozhraní dvou známých a velkých tříd (Straße des 17. Juni a Unter den Linden). Svým vzhledem brána silně připomíná propylaje athénské Akropolis. Je vysoká 26 metrů a 66 metrů dlouhá. Další zajímavosti o Braniborské bráně se dozvíte na webu Turistika.cz.

berlin tipy zdroj: tisková zpráva

© Stanislav Matějíček / Turistika.cz

Berlínská zeď - Nejznámější novodobá stavba Berlína, nejvýraznější symbol Studené války. Berlínská zeď, jež byla postavena z vysokých panelů, se začala budovat 13. srpna 1961.

berlin tipy zdroj: tisková zpráva © Martin Sládek / Turistika.cz

Berlínský dóm (Berliner Dom) - Mezi symboly a dominanty Berlína patří největší sakrální stavba ve městě, Berlínský dóm. Historie dómu sahá do poloviny 18. století, kdy byl z podnětu Fridricha Velkého, v místě kostela původního, postaven nový monumentální barokní kostel, který rozhodně stojí za návštěvu.

berlin tipy zdroj: tisková zpráva © Martin Sládek / Turistika.cz

Věděli jste, že… Berlín je 9x větší než Paříž a můžete v něm přejít více mostů než v Benátkách?

Zdroje:
turistika.cz